Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، جعفر احسانی‌مهر، مدیرکل امور مالیاتی خراسان‌جنوبی صبح امروز در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: خردادماه سال جاری آخرین مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی و یا تکمیل و تأیید فرم تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم (جهت توافق) عملکرد سال ۱۴۰۰ اشخاص حقیقی و صاحبان مشاغل از طریق درگاه ملی مالیات به آدرس my.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

tax.gov.ir است.

وی تصریح کرد: لازم به ذکر است شرط برخورداری از هرگونه معافیت‌ نرخ صفر و مشوق مالیاتی و عدم تعلق جرایم قانونی غیرقابل بخشش، منوط به ارائه الکترونیکی اظهارنامه مالیاتی و یا تکمیل و تأیید فرم تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم براساس اطلاعات صحیح در موعد مقرر قانونی است.

مدیرکل امور مالیاتی خراسان‌جنوبی افزود: سازمان امور مالیاتی کشور در راستای شفافیت فضای اقتصادی و تکمیل گام‌های اجرایی قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان، اطلاعات واصله از جمله اطلاعات خرید و فروش، اطلاعات حساب‌های بانکی (POS) و سایر اطلاعات موجود را در این سامانه به منظور رؤیت مؤدیان مالیاتی و بررسی آن جهت ارائه اظهارنامه و یا تکمیل فرم تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم، بارگذاری نموده است.

احسانی‌مهر تأکید کرد: از تمامی مؤدیان مالیاتی خواهشمندیم پس از بررسی و تطبیق اطلاعات اقتصادی خود نسبت به تکمیل و ارائه اظهارنامه و یا قبول شرایط مالیات قطعی تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم اقدام نموده تا مشمول جرایم غیر قابل بخشش کتمان  درآمد نشوند. 

وی درخصوص نگرانی برخی فعالان اقتصادی از مالیات تعیین شده در سامانه، گفت: با عنایت به شرایط سخت کرونایی حاکم بر مشاغل و کسب‌ و کارها در سال ۱۴۰۰ و به ‌منظور تسهیل پرداخت مالیات برای این گروه از مؤدیان مالیاتی، سازمان امور مالیاتی کشور با استفاده از ظرفیت قانونی تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم کوشیده تا بخش بزرگی از صاحبان مشاغل بتوانند بدون ارائه اظهارنامه و مستندات مربوط به درآمد و هزینه خود، مالیات عملکرد ۱۴۰۰ را به‌ صورت مقطوع پرداخت کنند.

مدیرکل امور مالیاتی خراسان‌جنوبی ادامه داد: بنابراین با هدف افزایش دامنه شمول تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم، با اخذ موافقت مراجع قانونی ذیربط، سقف فروش کالا و خدمت مشمول این تبصره به ۱۰۰ برابر معافیت موضوع ماده ۸۴ قانون مالیات‌های مستقیم یعنی ۴۸ میلیارد ریال افزایش یافته است.

احسانی‌مهر اضافه کرد: بدین ترتیب، صاحبان مشاغل و کسبه که در سال ۱۴۰۰ فروش آن‌ها کمتر از این میزان باشد، می‌توانند از تسهیلات تبصره مانند معافیت از نگهداری اسناد و مدارک موضوع قانون مالیات‌های مستقیم (اصلاحیه ۱۳۹۴)، معافیت از تکمیل و ارائه اظهارنامه مالیاتی، محاسبه و مطالبه مالیات بر عملکرد سالیانه مشاغل به صورت مقطوع و غیره بهره‌مند شوند.

وی یادآور شد: مؤدیانی که میزان فروش آن‌ها براساس پایگاه اطلاعات سازمان امور مالیاتی بیش‌از ۴۸ میلیارد ریال باشد امکان استفاده از این تسهیلات را نخواهند داشت و باید نسبت به ارائه اظهارنامه اقدام کنند.

مدیرکل امور مالیاتی خراسان‌جنوبی ادامه داد: در استان خراسان‌جنوبی نیز تا تاریخ ۲۰ خردادماه سال جاری بیش‌از ۸۰ درصد اظهارنامه‌های ارسالی و فرم‌های تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم عملکرد سال ۱۴۰۰ توسط صاحبان مشاغل و کسبه استان با مبلغ مالیات صفر و در مجموع نیز میانگین مبلغی کمتر از ۶ میلیون ریال اس.

احسانی‌مهر افزود: خواهشمندیم به شایعات توجه نکرده و در صورت بروز هرگونه مسئله و یا مشکل، موارد را در اسرع وقت جهت راهنمایی و در صورت نیاز اصلاح و پیگیری آن به ادارات امور مالیاتی محل سکونت خود اعلام کنند.

وی خاطرنشان کرد: مؤدیانی که از پذیرش مالیات مقطوع تعیین‌شده امتناع دارند، می‌توانند به جای استفاده از فرم تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم نسبت به ارسال اظهارنامه مالیاتی اقدام و مدارک و مستندات درآمد و هزینه خود را در مراحل حسابرسی و دادرسی مالیاتی ارائه کنند.

انتهای پیام/۶۹۰۲۷/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: خراسان جنوبی امور مالیاتی معافیت کسبه مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی اظهارنامه مالیاتی ارائه اظهارنامه صاحبان مشاغل سال ۱۴۰۰

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۱۷۹۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راز صفر شدن مالیات ۵۰ درصد اصناف خرد در کشور

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های کشور در زمینه مالیاتی، بحث مربوط به اصلاح نظام مالیاتی و تمرکز بر مالیات‌ستانی هوشمند و عادلانه است. این موضوع به خصوص در مقابل تولید و همچنین مردم اهمیت بسیاری بالایی دارد؛ از همین رو بررسی آمار و ارقام مربوط به عملکرد سال گذشته در این زمینه بسیار مهم و کاربردی است.

طبق آمار سال گذشته میزان مالیات پرداختی کل مشاغل کشور از مجموع درآمدهای مالیاتی، عددی کمتر از ۶ درصد بوده است که نسبت به حجم بالای این بخش از اقتصاد در تولید ناخالص ملی که بین ۲۰ تا ۳۰ درصد اقتصاد را شامل می‌شوند؛ این بخش مالیات کمتری نسبت به حجم خود در اقتصاد ایران پرداخت کرده است.

با وجود شاخص پایین مالیات به تولید ناخالص ملی در بخش مالیات اصناف، تمرکز اصلی نظام مالیاتی در دولت سیزدهم، بر اعطای هدفمند معافیت‌های مالیاتی به مشاغل خرد و مردمی در مقابل مشاغل و اصناف خاص دانه درشت با درآمدهای کلان بوده است.

هدف قرار دادن مشاغل و اصناف بزرگ با درآمدهای کلان می تواند به رفع مشکلات نابرابری درآمد در اقتصاد ایران نیز کمک کند. مطالعات نشان داده است که نابرابری درآمد در کشور با تکیه بر اصلاح نظام مالیاتی در حال کاهش است و پیش از این اقدامات وضعیت به طوری بود که درصد کمی از جمعیت سهم نامتناسب زیادی از ثروت را در دست داشتند.

با تمرکز بر جمع‌آوری مالیات از مشاغل پردرآمد و اصناف خاص، دولت در سال گذشته علاوه بر افزایش درآمد مالیاتی از این محل، توانسته است که ثروت را نیز به شیوه‌ای عادلانه‌تر نسبت به قبل توزیع کند.

در بخش مالیات اصناف، بیش از ۵۰ درصد اصناف خرد مالیاتی پرداخت نکردند و از طرف دیگر بیش از ۵۰ درصد مالیات اصناف تنها توسط ۱ درصد پرداخت شده است. از همین رو تمرکز ویژه سازمان امور مالیاتی بر اخذ مالیات از مشاغل و اصناف بزرگ با درآمدهای کلان با تکیه بر اعداد و ارقام عملکرد مالیات اصناف سال گذشته بوده است.

تمرکز بر مالیات‌ستانی سیستمی و تقاطع داده‌ها مسیر اصلی تحقق این امرفراهم شده است. در این مدل با تکیه بر شفافیت اطلاعات سیستمی حاصل از سامانه مودیان و همچنین اعمال معافیت‌های مناسب برای اصناف کوچک و خرد، مسیر تحقق عدالت مالیاتی با تمرکز نظام مالیاتی بر اخذ مالیات از مشاغل خاص با درآمدهای کلان فراهم شده است.

نوع مودیان

سهم مودیان

درصد از مالیات مشاغل

سهم مردم و کسب‌وکارهای خرد از مالیات بخش اصناف

۹۹%

۵۰%

سهم اصناف و مشاغل خاص دانه‌درشت با درآمدهای کلان

۱%

۵۰%

دیگر خبرها

  • شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی از یک دلال پتروشیمی در فارس
  • تمدید مهلت اصلاح و تکمیل اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده
  • علی جدی در گفت و گو با قدس: معافیت مالیاتی سرمایه گذاری در مناطق محروم باید حداکثری باشد
  • راز صفر شدن مالیات ۵۰ درصد اصناف خرد در کشور
  • علی جدی در گفت و گو با قدس: مجلس باید مالیات بر درآمد در مناطق محروم را کاهش دهد
  • اعطای مشوق‌های مالیاتی به تولید در راستای تحقق شعار سال
  • خبر خوش بخشودگی مالیات برای مودیان لرستانی
  • اقساط مالیاتی اصناف بلندمدت‌تر می‌شود
  • لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم سازوکار مشارکت مردم در بخش مولد را تسهیل خواهد کرد
  • مهلت ارائه اظهارنامه مالیات ارزش افزوده در لرستان تمدید شد