Web Analytics Made Easy - Statcounter

در ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم، صاحبان مشاغل مکلف شده‌اند که برای مالیات عملکرد خود، اظهارنامه مالیاتی و مدارک مربوطه را که بیان‌کننده درآمدها، هزینه‌ها و سایر اطلاعات مالیاتی است به سازمان امور مالیاتی ارائه دهند و مهلت ثبت نام آن، برای اشخاص حقیقی، تا پایان خرداد ماه است.

 برای ارسال اظهار نامه مالیاتی، باید به  سامانه درگاه ملی خدمات مالیات، یعنی my.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

tax.gov.ir مراجعه کنید. چنانچه دارای نام کاربری و رمز عبور نباشید، ابتدا باید ثبت نام کنید در غیر این صورت پس از ورود به صفحه اصلی، کد ملی و رمز عبور خود را به همراه عدد تصویر امنیتی در کادر‌های مربوطه، وارد و بر روی دکمه (ورود به پنل کاربری) کلیک کنید.

سپس یک کد شش رقمی، به شماره همراه فرد ارسال می‌گردد. این کد را در کادر مشخص شده باید وارد کنند و دکمه ورود به سامانه را بزنند.

پس از ورود به حساب کاربری خود، پیغامی به شرح، (جهت ارسال اظهارنامه مالیات عملکرد و توافق تبصره ماده ۱۰۰ اینجا کلیک کنید) مشاهده می‌کنید که پس از انتخاب این گزینه وارد سامانه ثبت نام اظهارنامه مالیاتی تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم سال ۱۴۰۱ می‌شوید.


در صورتیکه افراد دارای دو یا چند پرونده مالیاتی باشند، ابتدا باید پرونده مالیاتی مورد نظر خود را انتخاب کنند.


سپس در صفحه بعد، اطلاعات هویتی خود را مشاهده می‌کنند. در صورت اطمینان از صحت اطلاعات، باید گزینه  ثبت اظهارنامه و فرم استفاده از تبصره ماده ۱۰۰ را  انتخاب کنند.


در مرحله بعد، سال فعالیت خود و نوع فعالیت را باید مشخص کنید و از بین دو گزینه نوع اظهارنامه، دایره کنار فرم تبصره ۱۰۰ را فعال کرده و در انتها، دکمه تایید را بزنید.


در صفحه جدید، اطلاعات هویتی خود را مشاهده می‌کنید، در صورت صحت اطلاعات باید دکمه ذخیره و ادامه را انتخاب کنید.


برای ثبت نام اظهارنامه مالیاتی تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم، برای سال ۱۴۰۱ باید اطلاعات مربوط به مبالغ فروش خود را وارد کنند. به همین علت باید گزینه افزودن را انتخاب کنید.

در آخر، شاهد صفحه سامانه اطلاعات قبض مالیاتی صادره خواهید بود که در صورت موافقت با مبلغ آن، گزینه صدور قبض را باید انتخاب کنید.

مطابق اعلام سازمان امور مالیاتی کشور، سامانه ثبت نام اظهارنامه مالیاتی تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم سال ۱۴۰۱، سامانه اظهارنامه اشخاص حقیقی، به آدرس ntr.tax.gov.ir بوده که در صورت جست و جوی این آدرس در مرورگر، کاربر به سایت درگاه ملی خدمات مالیات، هدایت خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مالیات مقطوع اظهارنامه مالیاتی ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم اظهارنامه مالیاتی اظهارنامه مالیات تبصره ماده ۱۰۰ ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۴۸۵۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راز صفر شدن مالیات 50 درصد اصناف خرد در کشور

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های کشور در زمینه مالیاتی، بحث مربوط به اصلاح نظام مالیاتی و تمرکز بر مالیات‌ستانی هوشمند و عادلانه است. این موضوع به خصوص در مقابل تولید و همچنین مردم اهمیت بسیاری بالایی دارد؛ از همین رو بررسی آمار و ارقام مربوط به عملکرد سال گذشته در این زمینه بسیار مهم و کاربردی است.

طبق آمار سال گذشته میزان مالیات پرداختی کل مشاغل کشور از مجموع درآمدهای مالیاتی، عددی کمتر از 6 درصد بوده است که نسبت به حجم بالای این بخش از اقتصاد در تولید ناخالص ملی که بین 20 تا 30 درصد اقتصاد را شامل می‌شوند؛ این بخش مالیات کمتری نسبت به حجم خود در اقتصاد ایران پرداخت کرده است.

با وجود شاخص پایین مالیات به تولید ناخالص ملی در بخش مالیات اصناف، تمرکز اصلی نظام مالیاتی در دولت سیزدهم، بر اعطای هدفمند معافیت‌های مالیاتی به مشاغل خرد و مردمی در مقابل مشاغل و اصناف خاص دانه درشت با درآمدهای کلان بوده است.

هدف قرار دادن مشاغل و اصناف بزرگ با درآمدهای کلان می تواند به رفع مشکلات نابرابری درآمد در اقتصاد ایران نیز کمک کند. مطالعات نشان داده است که نابرابری درآمد در کشور با تکیه بر اصلاح نظام مالیاتی در حال کاهش است و پیش از این اقدامات وضعیت به طوری بود که درصد کمی از جمعیت سهم نامتناسب زیادی از ثروت را در دست داشتند.

با تمرکز بر جمع‌آوری مالیات از مشاغل پردرآمد و اصناف خاص، دولت در سال گذشته علاوه بر افزایش درآمد مالیاتی از این محل، توانسته است که ثروت را نیز به شیوه‌ای عادلانه‌تر نسبت به قبل توزیع کند.

در بخش مالیات اصناف، بیش از 50 درصد اصناف خرد مالیاتی پرداخت نکردند و از طرف دیگر بیش از 50 درصد مالیات اصناف تنها توسط 1 درصد پرداخت شده است. از همین رو تمرکز ویژه سازمان امور مالیاتی بر اخذ مالیات از مشاغل و اصناف بزرگ با درآمدهای کلان با تکیه بر اعداد و ارقام عملکرد مالیات اصناف سال گذشته بوده است.

تمرکز بر مالیات‌ستانی سیستمی و تقاطع داده‌ها مسیر اصلی تحقق این امرفراهم شده است. در این مدل با تکیه بر شفافیت اطلاعات سیستمی حاصل از سامانه مودیان و همچنین اعمال معافیت‌های مناسب برای اصناف کوچک و خرد، مسیر تحقق عدالت مالیاتی با تمرکز نظام مالیاتی بر اخذ مالیات از مشاغل خاص با درآمدهای کلان فراهم شده است.

نوع مودیان

سهم مودیان

درصد از مالیات مشاغل

سهم مردم و کسب‌وکارهای خرد از مالیات بخش اصناف

99%

50%

سهم اصناف و مشاغل خاص دانه‌درشت با درآمدهای کلان

1%

50%

دیگر خبرها

  • تمدید مهلت اصلاح و تکمیل اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده
  • نقش سامانه مودیان در شناسایی خودکار معاملات مشکوک و کاهش فرار مالیاتی مشاغل خاص
  • راز صفر شدن مالیات ۵۰ درصد اصناف خرد در کشور
  • راز صفر شدن مالیات 50 درصد اصناف خرد در کشور
  • چالش تازه طلا فروشان با ثبت اطلاعات
  • اخطار به صاحبان خانه‌ های خالی برای پرداخت مالیات
  • خبر خوش بخشودگی مالیات برای مودیان لرستانی
  • اخطار به صاحبان خانه های خالی برای پرداخت مالیات
  • رئیس اتحادیه طلای تهران: اعتصاب طلافروش ها در واکنش به مقررات مالیاتی دولت/ بازار طلا در تهران نیمه تعطیل است
  • مهلت ارائه اظهارنامه مالیات ارزش افزوده در لرستان تمدید شد